Around Florence there is everything. Enter into a square and you are a Brunelleschi and the largest masonry dome ever built, around the corner and find a kebabbaro. Wrong road and find the Faculty of Philosophy and Letters and then the hospital, but there is also the Chinese take-away and then a square with two fountains, from which it takes its name. There are restaurants of inquiry, the pizza, the spaghetti, the fast-food for homesick Americans. There is a balcony of the new market, the statue of the boar rite and there is also the one with the stand that sells the legendary sandwich with the lamprey, but there are also many restaurants around.
Walk, walks, kisses here, kiss there, and still walks, takes a sudden hunger for not just around the corner. Perlustrattivo few steps so as not to seem so unprepared for his arrival and choose steak eater, it says "typical Tuscan cuisine, is in Guelph Street, 24 / R. Before entering a question I ask myself: still in school studying the Guelphs and Ghibellines, or even longer know who they were? Although the path of those who claimed the papacy, the choice is sure to do well.
The environment is small, the tables are made of wood, although the above edited in a restaurant, there is not salty and the bread of rye. Some might point out that in the room not just Tuscany sono e in un cucina sono al di sotto del 30° parallelo Nord. Dettagli sono, l'uomo migra. Il menù ci piace, il servizio gentile e attento anche. Come antipasto scegliamo la cosa che notiamo per ultima: un tagliere di formaggi. Sono tutti pecorini con miele e marmellata di pere: c'è quello stagionato, quello con i pistacchi, quello al tartufo, quello con il pepe e quello più fresco. Quattro fettine per tipo. Ottimi.
Se quello al tartufo è pieno di piacevoli sapori, quello al pistacchio una piacevola sorpresa sconosciuta. Via tutte le posate prima del secondo e io mica me lo aspettavo. Ordiniamo un ossobuco, che si traduce in ossobuco con verdurine. Normale, ma c'è il midollo: rete vitale e mero gusto. Ordiniamo la trippa alla fiorentina, che è buona, in zuppa con pane tostato e una spolverata di formaggio grattuggiato. Roba da buongustai.
Il conto finale così recita: 2 coperti 3 euro, formaggi misti 16.80 euro, ossobuco 13.40 euro, trippa 9.40 euro, che con bevande (un 1/4 di vino e un'acqua) e caffè fanno 50.60, diventati 55 con la mancia. Non Mancha.
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